Omgeving

Menig Texelganger is gek op De Koog. En dat is niet voor niets! De gezellige badplaats ligt op slechts een duinenrij van het strand en de zee, wat het een fijn vakantieoord maakt voor zonaanbidders. Ook actieve vakantiegangers komen aan hun trekken met een oneindig aantal fiets- en wandelpaden in de buurt. Ga eropuit en verbaas je over de diverse natuur en pittoreske dorpjes.

 

Toe aan ontspanning?

Dan zit je goed in badplaats De Koog. Vanaf onze BnB loop je zo door de duinen het Texelse strand op. Huur een windscherm of ligstoel bij de kiosk en strijk neer voor een ontspannen dag aan zee. Er zijn voldoende strandpaviljoens in de buurt voor een hapje en een drankje. En… blijf vooral hangen om die schitterende zonsondergang mee te maken.

Liever actief?

Wandelschoenen aan en gaan! Natuurgebieden de Slufter en de Muy liggen op wandelafstand van BnB Westerduinen. Het leuke is dat deze er ieder seizoen weer anders uitzien. Zo tref je altijd weer een verrassing. Ook met de fiets valt er genoeg te ontdekken op het eiland. Texel telt ruim 140 kilometer aan fietspaden die lopen langs duinen, door bossen, over heides en door gezellige dorpjes.

 

Je kunt het zo gek maken als je het zelf wilt: ga zeehonden spotten, sla een hengel uit in zee, waag je aan een parachutesprong of kies voor een mooie boottocht voor een betoverend uitzicht over Texel en de Noordzee.

Culinair in De Koog

Of je nu van het Texelse strand hebt genoten of het hele eiland over bent gefietst: aan het einde van de vakantiedag schuift iedereen aan in één van de vele restaurantjes van De Koog. Op loopafstand van BnB Westerduinen vind je verschillende aanraders waar je heerlijk kunt tafelen. Dit zijn onze persoonlijke favorieten: